AMATŐR BARISTA KÉPZÉS
A Barista oktatás a kávékészítés művészetének és tudományának megtanítását / elsajátítását jelenti.
Ebben a folyamatban a tanulók megtanulják, hogyan kell tökéletes kávét készíteni, a kávébabok kiválasztásától a kávé elkészítésének különböző módjaiig.
A jó Barista nem csak technikai tudással rendelkezik, hanem szenvedélyesen érdekli a kávé világa és képes kreatívan kísérletezni az ízekkel és a különféle elkészítési módszerekkel.
Az amatőr Barista oktatás során általában a következő témákat vesszük sorra:
Kávébabok ismerete: A különböző kávébabok és kávéfajták megismerése, beleértve az eredetüket, íz világukat, aroma profiljukat és egyéb jellemzőiket.
Pörkölési módok ismertetése: üzemünkben bemutatjuk a különféle pörkölési módokat, megismertetjük ezek fontosságát, lényegét.
Kávé őrlés és adagolás: Hogyan kell megfelelően beállítani az őrlőt és mennyi kávét kell használni egy adott ital elkészítéséhez.
Kávéfőzési módszerek: Gyakoroljuk a különböző kávéfőzési módszereket, például az eszpresszó, Cappuccino, Americano, Latte, Machiato, Cold brew stb.
A tökéletes tejhab elkészítése: különféle technikák bemutatása / elsajátítása, gyakorlása (szív, alma, levél, stb…)
Kávégépek használata: Az eszpresszógépek és más kávégépek működésének és karbantartásának elsajátítása.
Kávékóstolás: A különböző kávék megkóstolása az ízek, aromák, test és savasság értékelése.
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás…
Az amatőr Barista oktatás egy rövid 3 – 5 órás kurzus, a résztvevők olyan készségeket szerezhetnek, amelyeket baráti társaságban, de akár kávézókban, éttermekben is hasznosíthatnak.
A kávézás és kávékészítés világa folyamatosan fejlődik, így a Baristák is folyamatosan tanulnak és alkalmazkodnak az újabb trendekhez és technikákhoz.
Az oktatás helyszíne: 1115. Budapest, Csóka utca 9 Semiramis oktató terem
Jelentkezés, információ: info@semiramiskave.hu
A tanfolyam ára 39.900 Ft / fő
JELENTKEZZ MOST, és kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot: