India hatalmas, színpompás ország: minden árnyalat megtalálható itt. Az okker ezernyi színében játszó fűszertálak az élénk piaci utcákon, a türkizkék tenger, az aranyszínű strandok, a zöldellő vulkáni hegyek és a festői növényvilág. India déli államai között megtalálható Karnataka állam elképesztő természeti sokszínűségéről, gazdagságáról, nemzeti parkjairól és persze kávéjáról híres. A legenda szerint a 17. század elején Baba Budan szent mekkai zarándokútja során megfordult a jemeni Mokka kikötőjében. Talált hét kávébabot, amelyeket a turbánjába csomagolt, majd Indiába csempészett. Miután megérkezett, elültette a magokat a Karnatakában lévő kertjében, az örökzöld, virágos hegyek közelében. Így lett ez a vidék az indiai kávé szülőhelye. Ma Indiában a kávét a dél-indiai államok hegyvidéki területein termesztik, Karnataka, Kerala és Tamil Nadu a legfontosabb termőterületei, ez a három állam adja az indiai kávé 92%-át, amelyből a legendás Karnataka alaposan kiveszi a részét, hiszen India teljes kávétermelésének több mint 70%-át az itteni lankákon szüretelik. Minden indiai kávécserje árnyékban növekszik, gyakran olyan fűszerekhez közel, mint a fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió. A kávébabok így egyedülálló aromát szívnak fel magukba. Az India Cherry Robusta tökéletesen megmutatkozik egy karakteres, ízletes eszpresszóban. Jellegzetes, földes ízjegyei mellett csokoládés aromák is felfedezhetők.
Tovább