Indonezia Java Wib I Blawan

Felejthetetlen élményt nyújtó, erőteljes ízű, kellemesen testes és zamatos, egzotikus, nemes kávékülönlegesség. 300 éve a hollandok itt termeltek először kávét az arab világon kívül.

Indonezia Java Wib I Pankur

A pancúr ugyanaz az alapanyag mint a fent említett blawan csak egy másik uradalom termelte. Az Indonéz szigetvilág nagyobb kiterjedésű mint Európa, és több mint 17000  vulkanikus eredetű szigetből áll. Jáva szigete az ország kávétermésének kb. 12%-át adja, minősége azonban a háromszáz éves múltnak és az egyedi klímának köszönhetően kiváló.

Indonesia Kalosi Toraja G1

Az Indonéz szigetvilágból közelebbről SULAWESI szigetéről származó kávé testes, aromás. Sűrű és jó zamatú kávéital készíthető belőle. Az indonéziai kávék arisztokráciájának is hívják a szigetről származó kávékat. Vacsora után is ajánljuk mivel bársonyos édeskés íze harmonizál a napnyugtával. Egyes kávérajongók szerint vetekszik a Kenyával és még olcsóbb is.

Indonesia Sumatra DP Mandhelding

Egzotikus, fűszeres aroma és bársonyos, krémes íz jellemzi ezt az igen zamatos, csekély mértékben savas kávékülönlegességet. Több szakember is úgy véli, hogy ebből főzhető a világ legerősebb kávéja.

 

Kopi Luwak

A világ legdrágább kávéja. Indonéziában él az a civetmacska-féle, amelynek ürülékéből nyerik ezt a híres, ritka, ám keresett kávét. A közönséges pálmasodró a legérettebb cseresznyéket fogyasztja el a cserjékről, majd a gyümölcshús megemésztése után a kávémagok sértetlenül távoznak. Egyediségét az állat bélrendszerében végbemenő fermentációnak köszönheti. Kimagaslóan finom, kiegyensúlyozott, testes, krémes-bársonyos, édeskés a főzete. A szájban hosszan tartó összetett, nagyon intenzív, igazi kávés ízérzetet hagy. Különleges alkalmakra ajánlott!

szumatralogo